Trygg Betalning med Swiftcourt
Vi är i en tvist och köpesumman finns fortfarande på escrow-kontot. Vad händer nu?
Vi är i en tvist och köpesumman finns fortfarande på escrow-kontot. Vad händer nu?

Klicka här ifall du eller din motpart har upprättat ett klagomål efter att köpesumman har betalats in till escrow-kontot.

Ekaterina Kretiv avatar
Skrivet av Ekaterina Kretiv
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När pengarna har nått escrow-kontot kommer de att förbli där tills båda parter har bekräftat att överlämningen är gjord. Men hamnar parterna i en konflikt under betalningsprocessen, så kommer detta att hända:

Vad händer om bara en part bekräftar överlämningen av varan?

Det finns ingen anledning eller fördel för oss att medvetet hålla pengarna på escrow-kontot. Vår avsikt är alltid att betala ut pengarna till säljaren så snart båda parter har bekräftat att överlämningen av varan har gått smidigt. Om en part inte bekräftar överlämningen kommer inte en utbetalning automatiskt att initieras från escrow-kontot. Såhär ser vi till att köpesumman betalas ut korrekt:

• Om mer än 10 DAGAR (inklusive helgdagar) har gått sedan den första parten bekräftade överlämningen kommer vi att tolka motpartens passivitet som en indirekt bekräftelse att allt har gått som planerat, och vi kommer manuellt att betala ut köpesumman till säljaren. Under dessa 10 dagar kommer vi att försöka komma i kontakt med den återstående parten för att de ska kunna bekräfta överlämningen själva.

• Detta gäller oavsett om det är säljaren eller köparen som har bekräftat överlämningen.

• Det finns dock vissa undantag från denna regel. Om betalningen har pausats eller avbrutits gäller inte 10-dagarsregeln. Den gäller heller inte om någon av parterna har skapat ett klagomål innan överlämningen har bekräftats.

Vad händer när ett klagomål skapas och pengarna finns på escrow-kontot?